20 Langkah Cara Beli Shaklee Online Dari Laman Web Shaklee Dalam Masa 5 Minit
Salah satu kemudahan yang disediakan pihak Shaklee untuk semua pengedarnya iaitu jual-beli-pos semuanya 100% online. Antara kelebihannya :
  1. Tiada MODAL (ZERO) . Customer BAYAR, ORDER ONLINE UTK Customer dan Customer akan dapat official receipt dari Shaklee di email.
  2. Buat IKLAN, terima bayaran dari Customer, beli stok, pos barang semua depan laptop kat rumah sambil jaga anak.  So, surirumah pon boleh buat bisnes ni
  3. Official receipt Shaklee bagi di email. Nampak profesional. Boleh claim syarikat kalau nak. hihi
  4. Tracking no Shaklee SMS terus pada customer bila barang dah dipos.
  5. Kebiasaanya Hari ini ORDER, esok SAMPAI - CEPAT!. Tapi haruslah ada cut off time dia untuk penerimaan keesokan hari kan..Bergantung kepada kawasan penyerahan (1-4 hari bekerja).
Kini sesiapa pun boleh menjadi pengedar Shaklee yang berjaya.  Apa yang perlu hanyalah keinginan untuk berjaya, Modal RM75 seumur hidup, ada medium yang sesuai untuk jalankan perniagaan dan anda boleh hidup bahagia bersama anak dan suami bekerja hanya dari rumah. 

Dibawah ialah cara-cara membuat pembelian online menggunakan laman web ahli Shaklee. Semoga bermanfaat kepada SID yang membaca, dan juga kepada yang mempunyai keinginan menambah pendapatan secara sampingan mahupun serius.

1- Masuk laman web Shaklee Malaysia http://www.shaklee.com.my/bm/main.asp . Log masuk ahli

2- Login akaun anda

3- Paparan pertama adalah member message. Sila lihat berita terkini seperti produk yang kehabisan stok

4- Pilih shopping gambar bakul warna merah tu

 5- Pilih setuju@agree dan klik next

 6- Keluar paparan maklumat PENERIMA barang yang dibeli. Jika anda adalah penerima, maka guna maklumat anda. Jika nak beli untuk pelanggan. Tukar maklumat pelanggan. NO HP PENERIMA BARANG SANGAT PENTING SEBAB KURIER NAK HANTAR PERLU NO HP PENERIMA KALAU PENGHANTAR TAK JUMPA RUMAH

7 - Anda boleh pilih barang dari list. Barang yang kehabisan stok di gudang tidak akan dipaparkan.

8 - Atau search. Barang yang kehabisan stok di gudang tidak akan dipaparkan.

9 - Klik Add to shopping cart

10 - Jika nak tambah barang, klik continue to order. Jika tiada tambahan, klik submit.

11 - Paparan jika mempunyai beberapa item

12 - Pilih credit / debit card dan klik confirm your payment method

13 - Maklumat ini diisi berdasarkan pemilik kad ye. Jika kad ATM anda ada 3 angka dibelakang kad macam dalam gambar, debit card la tu. Untuk first time transaction menggunakan kad tersebut untuk pembelian online, anda mungkin perlu hubungi pihak bank jika kad belum boleh digunakan untuk urusan online. Pastikan juga anda pernah mendaftarkan no hp anda dengan bank atau ATM berdekatan untuk penerimaan transaction e-pay code / TAC no.

14 - Paparan order anda akan muncul. Sila semak dan jika tiada pembetulan, klik confirm order

15 - Klik ok tanda anda faham

16 - Antara yang anda tak boleh buat:
1- Klik F5
2- Klik refresh browser
3- Klik back
4- klik Backspace
5- hilang sabar sebab internet slow..hehe

17 - Anda akan dapat SMS dari bank anda kod 6 angka

18 - Lagi sekali jangan klik apa-apa. Tunggu.

19 - BERJAYA!..kadang2 saya pernah hadapi 'connection time out'. then saya klik resend. then baru berrjaya. berjaya jika ada keluar paparan ni ye..selagi tak keluar paparan ni, selagi tu belum berjaya. kemudian anda akan menerima lagi satu SMS dari bank menyatakan pembayaran telah dibuat kepada Shaklee.

20 - Ini official receipt. Satu salinan terus dihantar ke email penerima yang anda isi tadi

Siapa kata menjual Shaklee susah? Tak perlu keluar rumah, tak perlu keluar pejabat pos pun boleh menjual Shaklee. Kalau anda seorang yang pemalu, duduk depan laptop pon malu juga ke? Hihi. Apa yang penting adalah keinginan untuk mencipta nilai dalam hidup. 

Dengan Shaklee, saya bantu tingkatkan kesihatan orang lain, saya bantu family dari segi pemberian supplement dan duit, saya berazam untuk berhenti kerja jaga anak sendiri di rumah. Seronok tau berniaga Shaklee. 

Berniaga bukan macam makan gaji. Rajin kita usaha, betul cara usaha, cepat kita maju. Perniagaan tak berkembang disebabkan faktor masa macam makan gaji, ia memerlukan diri sendiri berusaha untuk perniagaan sendiri. Sejujurnya sejak saya join Shaklee dari 2011, graf sales dan bonus saya tak pernah menurun. Alhamdulillah. 

Saya melihat diri saya lebih baik dalam tempoh beberapa tahun akan datang berbanding makan gaji.  Itulah cita-cita saya. 


REGISTER YOUR MEMBERSHIP WITH ME
 vitaminkesihatan.blogspot.com

CALL/ SMS/ WHATSAPP:
Puan Elmaliana Albahari [Elma]
Shaklee Independent Distributor [ID No : 865558]
WhatsApp: 0105050970/SMS:012-9892441| adeliadamia@gmail.com

Credit to: freevitamin.my

0 comments

Post a Comment

JOIN AHLI SHAKLEE

JOIN AHLI SHAKLEE
Untuk jadi ahli SHAKLEE yuran pendaftaran adalah RM65 + RM10 Kos penghantaran KIT. ATAU FREE!! & ENJOY DISKAUN SEHINGGA 20%. WhatsApp +0105050970 / +60129892441 NOW!
My Photo
Vitamin Kesihatan Group
Call/WhatsApp your Distributor or VK Admin SHAKLEE:+60105050970 DAMIAGOLD:+60139090970 adeliadamia@gmail.com
View my complete profile

Followers

SHAKLEE CARE

HAPPY BF